FOLLOWERS

TOTAL PAGE VIEWS

Friday, 16 March 2012

Earning Pertama Aku Dari ChurpChurp!

Views
Halloohaii..apa khabar? lama rasanya aku tak update blog kan..(ciss baru nak dekat seminggu!) hari nie aku agak epy sikit la..tak la epy banyak sangat..sikit ja, kalau dapat banyak, baru epy banyak sikit..kehkehkeh..(gelak jahat) tapi ok la tu..syukur alhamdulillah atas hasil usaha aku iklan and promote kan benda nie dapat jugak earning pertama aku dari ChurpChurp..tadi aku bukak ja ChurpChurp, check ja dekat reward, terus buat aku tersenyum..yesss! syiling pertama aku sudah masuk..hooorayyyy..kebabooommmm!! (paham-paham ja la maksud syiling tu kan! hehehe)

(amboih baru naik sikit dah suka! orang dah banyak dah dapat tak bising pun!)

 ada aku kesah kerrrr??? hahaha..(lawak ja, just nak berkongsi) :)

Sebenarnya earning aku dah start bergerak dari semalam lagi..dan hari nie nampaknya semakin bertambah..tak la banyak sangat..still sikit lagi..yela kan aku baru ja join benda nie..baru naik berapa posen semalam..ha berapa posen???caitttt!! HEHEHE..walaupun just sikit..sangat sikit..terlalu sikit..sikit sangat..banyak la sikit..haaa apa lagi eh?? apa-apa ja lah..hehe..benda nie buat aku bertambah semangat untuk terus promote benda nie lagi..(alang-alang tak da buat apa-apa kan) sikit-sikit lama-lama jadi bukuit! ehh2..bukit..hehe..harap-harap macam tu la kan..

Aku nie sebenarnya bukan suka sangat promote-promote nie..aku tak berapa nak reti sangat..tapi apa-apa pun aku cuba jugak..so nie la hasilnya..tak sia-sia kan..sebab 
"di mana ada kemahuan di situ ada jalan" pada mulanya aku tak berapa yakin, malu and rasa malas nak fikir sangat pasal benda nie..macam lambat jaa..(bila la nak cukup seratus camnieh! cehh tak sabar punya Tem Mustafa! haha) aku tengok orang lain dapat perhhh banyaknyaaa..jelez lak aku! huhu..bila aku dah berjaya dapatkan earning pertama aku nie baru la aku bertambah yakin dan berani sikit nak promote..yang nak klik tu klik la..tak nak tak pa..tak ada paksaan..:)

So bagi korang yang tak join lagi tu try la join..tak menyesal pun dan tak payah keluarkan duit pun..cuma daftar, and then promote or share kat orang..FB ke Twitter ke..mana-mana ja la..kesabaran tu mesti mau ada..kalau nak info lebih detail kena sign up dulu..dan kalau korang rasa nak join boleh tekan link or gambar kat bawah nie ok..pastu sign up..ok bye..Assalammualaikum..:) (Terima Kasih ChurpChurp!)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

4 Coments:

lady sempoy said...

hehe.. same r..sy pon baru je join bende tu..duit pon baru singgit lebih,,tp da rase happy gile2 kan?

donny said...

congrat bro, usaha tangga kejayaan

Tem Mustafa said...

@lady sempoy

yake..huhu..btol tu..wlupun skit..lma2 nnt insyaallah msti makin brtmbah..

Tem Mustafa said...

@donny

thanx bro..yup..ada usaha ada hasilnya..