FOLLOWERS

TOTAL PAGE VIEWS

Tuesday, 31 July 2012

When I Think Of You

Views

Everyday i always see your picture..i thought about it for the last time..i knew you
never knew me and didn't know at all..but we have a story..story that i think will become a reality, but has become a myth at its ending..and you also don't know about it..your face is 
not yourself..that is truth..and it hard to believe the truth..sometime it makes me feel love..but i know it will not be replied..because it existed from human mistakes..all started with a beautiful..makes me smile when i remember the last time..but in fact it has already ended..it ended with sadness..surely, i try to reaching out you..close to the real you..but i was helpless to do so..i'm not strong when i see you.. maybe not the permission of Allah for me to know you..i accept all that..i hope you will be happy..let me see you in silence to my heart is always calm in frustration..i hope all this will end..i tried to tell you..even you do not realize and know about it..you're always in my memory..

p/s : our destiny is ordained by Allah..(sorry if my english are bad)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Saturday, 21 July 2012

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Views

Assalammualaikum..emm..diam tak diam..untuk tahun ini, tahun 2012..kita dah pun sampai
ke bulan yang paling mulia iaitu bulan Ramadhan..bersamaan 1 Ramadhan 1433H..bulan yang paling dinanti-nantikan oleh seluruh umat Islam..bulan di mana 'Allah membuka seluas-luasnya pintu Syurga dan ditutup pintu Neraka..dan diikat syaitan-syaitan'..so kita kena la beramal ibadah kepada-Nya yang Maha Esa..haa tak ada alasan la sapa-sapa yang tak bersedia lagi la nak puasa tu..(aku mesti la dah bersedia! hehe) yang penting suruhan daripada-Nya wajib kita tunaikan..betul tak??

Puasa nie sebenarnya mengajar kita erti kesabaran..dan yang penting kita ikhlas mengerjakan rukun Islam yang ke 3 nie..aku nie tak la sebaik mana sangat..mesti orang akan cakap aku nie bukan²..tapi tak kisah la kan..apa-apa pun bulan yang penuh rahmat nie tak patut kita biarkan ja..so kita patut hargai dan mengambil kesempatan untuk mengisafi segala kesilapan yang telah kita lakukan dengan memohon ampun dan melakukan amal ibadah kepada-Nya..puasa nie tahu la penat kan tapi yang paling penting solat jangan la lupa pulak ya..penting tu..sebab puasa penat-penat tapi tak solat..macam sia-sia ja..tak dapat apa-apa..yela seharian kita puasa..sanggup tahan lapar dan dahaga..tapi apa habuk pun tak dapat..kan sia-sia ja tu..dan aku juga berusaha untuk merubah diri aku kepada lebih baik..

So aku rasa aku tak la tahu sangat nak cakap apa-apa mengenai agama..so itu saja satu peringatan yang mampu aku ingatkan walaupun aku hanya orang biasa ja yang masih bergelumang dengan dosa..tapi tak salah kan? supaya kita sentiasa beringat dan menjadi lebih baik daripada sebelum nie..tak gitu?? haa jangan tak puasa nohh sahabat-sahabat semua yang beragama islam terutamanya..hehe..aku juga berharap bulan Ramadhan kali nie akan dapat merubah aku menjadi lebih baik sedikit demi sedikit..insyaallah..

Emm..ok last sebelum aku terlupa..aku nak ucapkan 'Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak' kepada seluruh umat Islam di dunia nie..terutama sekali di Malaysia! semoga bulan nie memberi seribu rahmat, seribu keampunan, seribu keberkatan kepada kita semua umat Islam ok..dan juga semoga kita semua dilimpahi
dengan penuh rahmat daripada Allah S.W.T..aminn..

Selamat Bepuasa!! (ha jangan lupa niat puasa pulak) Assalammualaikumm..:)


p/s : dan kalau ada salah dan silap apa yang aku tulis nie harap dimaaf dan harap ditegur la ya..:)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Thursday, 5 July 2012

No Title? No Idea?

Views

No Title?? hahaha..tak ada tajuk..ya aku sendiri pun tak tahu nak update
entri apa sekarang..yela sebelum nie aku memanjang sibuk dengan assignment lagi..
project lagi..exam coming soon..aduhaii..pening-pening..plus dengan tension lagi..double
plus dengan masalah aku lagi..tapi kesian pulak dekat blog aku nie..dah bersarang pun..
sampai labah-labah pun mintak izin nak buat sarang..aku nak login pun ada labah-labah keluar..kehkehkeh..lawak ja walaupun tak lawak..hmm..hidup aku sekarang macam biasa ja la..dah kembali ok sikit macam dulu balik rasanya..so sekarang aku rasa nak kembali update balik la blog aku nie tapi mungkin time aku ada masa yang terluang la..so sekarang tengah cari idea nak tulis apa kebenda pun aku tak tahu sangat..hahaha..mungkin aku tak berapa ada idea sangat sebelum nie dan agak terlalu sibuk, sebab tu yang aku malas
nak update kot..tah la..haha..

idea kemana kau idea?? huhu..
So buat masa sekarang mungkin aku tak berapa ada mood atau idea nak tulis tapi slow² la kan..nanti insyaallah aku akan post new entry..walaupun aku tahu tak berapa ada orang sangat nak baca atau singgah blog aku nie (ayat pasrah boleh! haha) tapi kesian pulak biar blog aku nie macam tu ja..tak berpenghuni..nanti ada pulak yang menumpang..hehe.. emm..ok lah untuk kali nie..jumpa lagi..
Assalammualaikum..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)