FOLLOWERS

TOTAL PAGE VIEWS

Sunday, 19 August 2012

Salam Aidilfitri

Views

Assalammualaikum..diam tak diam Ramadhan dah pun berakhir..cepat betul masa berlalu kan..terasa sedih, terharu semua ada nak meninggalkan bulan yang paling mulia bulan Ramadhan nie..dan hari nie kita menyambut kedatangan bulan Syawal..bulan kemenangan seluruh umat Islam di dunia nie bersamaan dengan 1 Syawal 1433H..so dengan ini saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri  Maaf Zahir & Batin kepada seluruh umat Islam, rakan-rakan yang mengenali saya dan juga kepada keluarga, mak ayah, abang-abang, kakak dan adik serta saudara-mara..semoga Syawal kali nie akan memberi kegembiraan yang lebih kepada kita semua umat Islam..ada salah salah dan silap harap dimaafkan la ya..:) so hari raya nie tak nak la sedih-sedih..raikan dengan penuh kegembiraan..lupakan segala masalah, serabut kepala ka..apa-apa sekali yang menyerabutkan kepala kita..hehe..time nie la kita nak mengeratkan silaturahim..
Salam Aidilfitri daripada saya Mohd Amreen Bin Mustafa a.k.a Tem Mustafa! :)

~SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
~MAAF ZAHIR & BATIN~

p/s : semoga kita bakal dipertemukan lagi dengan bulan Ramadhan yang akan datang..amin..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Tuesday, 31 July 2012

When I Think Of You

Views

Everyday i always see your picture..i thought about it for the last time..i knew you
never knew me and didn't know at all..but we have a story..story that i think will become a reality, but has become a myth at its ending..and you also don't know about it..your face is 
not yourself..that is truth..and it hard to believe the truth..sometime it makes me feel love..but i know it will not be replied..because it existed from human mistakes..all started with a beautiful..makes me smile when i remember the last time..but in fact it has already ended..it ended with sadness..surely, i try to reaching out you..close to the real you..but i was helpless to do so..i'm not strong when i see you.. maybe not the permission of Allah for me to know you..i accept all that..i hope you will be happy..let me see you in silence to my heart is always calm in frustration..i hope all this will end..i tried to tell you..even you do not realize and know about it..you're always in my memory..

p/s : our destiny is ordained by Allah..(sorry if my english are bad)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Saturday, 21 July 2012

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Views

Assalammualaikum..emm..diam tak diam..untuk tahun ini, tahun 2012..kita dah pun sampai
ke bulan yang paling mulia iaitu bulan Ramadhan..bersamaan 1 Ramadhan 1433H..bulan yang paling dinanti-nantikan oleh seluruh umat Islam..bulan di mana 'Allah membuka seluas-luasnya pintu Syurga dan ditutup pintu Neraka..dan diikat syaitan-syaitan'..so kita kena la beramal ibadah kepada-Nya yang Maha Esa..haa tak ada alasan la sapa-sapa yang tak bersedia lagi la nak puasa tu..(aku mesti la dah bersedia! hehe) yang penting suruhan daripada-Nya wajib kita tunaikan..betul tak??

Puasa nie sebenarnya mengajar kita erti kesabaran..dan yang penting kita ikhlas mengerjakan rukun Islam yang ke 3 nie..aku nie tak la sebaik mana sangat..mesti orang akan cakap aku nie bukan²..tapi tak kisah la kan..apa-apa pun bulan yang penuh rahmat nie tak patut kita biarkan ja..so kita patut hargai dan mengambil kesempatan untuk mengisafi segala kesilapan yang telah kita lakukan dengan memohon ampun dan melakukan amal ibadah kepada-Nya..puasa nie tahu la penat kan tapi yang paling penting solat jangan la lupa pulak ya..penting tu..sebab puasa penat-penat tapi tak solat..macam sia-sia ja..tak dapat apa-apa..yela seharian kita puasa..sanggup tahan lapar dan dahaga..tapi apa habuk pun tak dapat..kan sia-sia ja tu..dan aku juga berusaha untuk merubah diri aku kepada lebih baik..

So aku rasa aku tak la tahu sangat nak cakap apa-apa mengenai agama..so itu saja satu peringatan yang mampu aku ingatkan walaupun aku hanya orang biasa ja yang masih bergelumang dengan dosa..tapi tak salah kan? supaya kita sentiasa beringat dan menjadi lebih baik daripada sebelum nie..tak gitu?? haa jangan tak puasa nohh sahabat-sahabat semua yang beragama islam terutamanya..hehe..aku juga berharap bulan Ramadhan kali nie akan dapat merubah aku menjadi lebih baik sedikit demi sedikit..insyaallah..

Emm..ok last sebelum aku terlupa..aku nak ucapkan 'Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak' kepada seluruh umat Islam di dunia nie..terutama sekali di Malaysia! semoga bulan nie memberi seribu rahmat, seribu keampunan, seribu keberkatan kepada kita semua umat Islam ok..dan juga semoga kita semua dilimpahi
dengan penuh rahmat daripada Allah S.W.T..aminn..

Selamat Bepuasa!! (ha jangan lupa niat puasa pulak) Assalammualaikumm..:)


p/s : dan kalau ada salah dan silap apa yang aku tulis nie harap dimaaf dan harap ditegur la ya..:)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Thursday, 5 July 2012

No Title? No Idea?

Views

No Title?? hahaha..tak ada tajuk..ya aku sendiri pun tak tahu nak update
entri apa sekarang..yela sebelum nie aku memanjang sibuk dengan assignment lagi..
project lagi..exam coming soon..aduhaii..pening-pening..plus dengan tension lagi..double
plus dengan masalah aku lagi..tapi kesian pulak dekat blog aku nie..dah bersarang pun..
sampai labah-labah pun mintak izin nak buat sarang..aku nak login pun ada labah-labah keluar..kehkehkeh..lawak ja walaupun tak lawak..hmm..hidup aku sekarang macam biasa ja la..dah kembali ok sikit macam dulu balik rasanya..so sekarang aku rasa nak kembali update balik la blog aku nie tapi mungkin time aku ada masa yang terluang la..so sekarang tengah cari idea nak tulis apa kebenda pun aku tak tahu sangat..hahaha..mungkin aku tak berapa ada idea sangat sebelum nie dan agak terlalu sibuk, sebab tu yang aku malas
nak update kot..tah la..haha..

idea kemana kau idea?? huhu..
So buat masa sekarang mungkin aku tak berapa ada mood atau idea nak tulis tapi slow² la kan..nanti insyaallah aku akan post new entry..walaupun aku tahu tak berapa ada orang sangat nak baca atau singgah blog aku nie (ayat pasrah boleh! haha) tapi kesian pulak biar blog aku nie macam tu ja..tak berpenghuni..nanti ada pulak yang menumpang..hehe.. emm..ok lah untuk kali nie..jumpa lagi..
Assalammualaikum..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Saturday, 16 June 2012

Favourite Song Untuk Bulan Ini!

Views

♪ Sungguh benar ku cintaimu
Meski kau tak anggap ku ada
Ku tak akan memintamu untuk mencintaiku

Ku tak berharap kau cintaiku
Ku tak berharap kau balas cintaku
Yang ku harap kau izinkan aku mencintaimu

Cinta ini sudah terlanjur kumiliki dari dirimu
Biarkan cintaku bersamamu 
Meski ragaku tak bisa bersamamu ♪

sumber : Youtube
ha sedap tak aku nyanyi tadi..haha (banyak la sedap kan) emm..lama-lama dengar lagu nie best jugak..lagu 'Izinkan Aku Mencintaimu'..dinyanyikan oleh band dari Indonesia iaitu 'Republik'..muzik dia layan jugak..jiwang sikit kadang-kadang kan..kesian perasaan nie tak ada sapa nak layan..hehehe..apa-apa sekali pun aku sendiri pun mengharap ia akan hadir dalam hidup aku suatu hari nanti..insyaallah kalau dengan izin Allah..
  Assalammualaikumm..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Sunday, 3 June 2012

Ronda-Ronda : Assignment Time!

Views

Fuhh..diam tak diam..tak lama lagi aku dah nak final exam dah pun..bulan depan ja dah start..so sekarang aku dok sibuk dengan assignment dengan projek bagai..pening kepala jugak..huhu..assignment terakhir aku untuk subjek Digital Photography kali nie kena buat pasal "Natural Light" so hari tu aku dengan beberapa orang member aku (Zul, Kira, Din & Rony) keluar pagi-pagi buta nak snap 2, 3, 10, 100, 1000 gambar..hahaha..tak ada lah..tak banyak sangat pun gambar..sebab masing-masing mata nampak bantal ja..hehe..so
kami just tangkap berapa gambar yang mampu ja la..

First kami behenti dekat highway mana tah..aku bukannya tahu sangat jalan-jalan area
Kuala Lumpur nieh..lupa pulak aku..huhu..so tunggu la matahari terbit dalam 30 minit macam tu la..mood time tu MENGANTUK! hahaha..mana taknya semuanya tak tidur lagi..berjaga dari siang ke malam..malam ke siang..time tu kalau nampak tilam dengan bantal kat atas jalan pun jadi kerja..haha..sebab lagi satu mata kami nie memang dah set untuk tidak tidur
selama 1 hari..hehehe..

awan time nie memang cantik..kagum aku dengan ciptaan Allah..
tengah dok tangkap gambar kerengga kot..hahaha!
yaa..aku pun tak da keja tangkap 1 gambar..hehehe..:D
Lepas kami snap dalam beberapa gambar dekat sini kami pun terus gerak la dari situ..pergi cari port lain pulak sementara nak tunggu matahari naik kan..banyak jugak tempat kami behenti untuk tangkap gambar..gambar yang kat bawah antara gambar yang aku tangkap guna kamera handset aku sendiri..kualiti gambar agak kureng la sikit kan..so nie aku
tangkap just nak simpan untuk koleksi album dalam handset aku ja..(bukti aku buat kerja
jugak kan..hehe)

tangkap waktu pagi tapi macam malam pulak jadinya..
ha nie lagi la..matahari dah jadi macam bulan pulak..(biasa la hp murah..hehe)
sambil-sambil aku sempat snap gambar bunga nie..cantik kan? hehe..
(kualiti gambar agak kureng sikit)
Ok lepas habis dan puas hati semua gambar dah di'snap' kami pun cari la tempat nak makan..pagi-pagi mesti la lapar..time tu kalau tak silap aku lebih kurang pukul 9 macam tu la..tak pasti pulak aku..so lepas dah habis makan semua, member aku bawak la jalan-jalan kat satu tempat..aku sebenarnya dah lupa nama tempat tu..(maaf..hehe) tapi dekat atas bukit jugak la..ada air terjun kecik kat situ..tapi best air dia memang sejuk..lepas tu aku pun sempat jugak tengok rumah Datuk Yusuf Haslam..first time aku tengok rumah dia yang besar tu depan mata..atas bukit kot..aku pun risau kalau nak buat rumah atas bukit macam tu..memang besar lah rumah dia..terbaikkk! hehe..





Lebih kurang pukul 10 pagi macam tu baru la kami gerak balik hostel balik..memang mata time tu pun dah kuyu dah..bantal ja jadi pengubat time tu..huhu..bila dah sampai ja hostel masuk bilik aku terus tidur ja..memang penat gila..sekali pejam ja terus jalan..hahaha..so nie saja lah entri aku untuk kali nie..Assalammualaikumm..(ZzzzzZzzzz) (z_z)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Sunday, 27 May 2012

Mencari 1 Perubahan Dalam Hidup

Views
i want something new in my life~ (-_-)
Bosan..bosan dan bosan..itu lah yang akan aku rasa hari-hari..walaupun kadang-kadang aku rasa gembira..rasa seronok..gelak ketawa..tapi perasaan tu hanya datang dalam diri aku sementara waktu ja..bila aku tidur..lepas tu esok aku bangun, aku akan rasa hati aku sepi sangat..macam ada sesuatu kekurangan..setiap hari aku akan rasa aku sedang melakukan perkara yang aku sendiri tak tahu..aku sendiri tak pasti..setiap hari  jugak aku akan lihat sekeliling aku..apa yang dapat aku lihat akan membuat aku berfikir macam-macam perkara..aku pernah rasa nak melakukan satu perubahan dalam hidup..sedikit demi sedekit..tapi hati aku masih belum kuat untuk melakukan perkara tuh..aku tak tahu apa yang aku cari..apa yang aku hendak cari..bila aku rasa sunyi aku akan menyamar diri aku sebagai seorang yang periang..tiba-tiba jadi happening..tapi dalam hati aku tetap SAMA ja..(-_-)

Heyy!! hahaha..ya aku tengah rasa gembira sekarang..tapi aku tetap akan rasa binggung..cukup 2,3 minit aku tersenyum untuk hilangkan kesunyian aku..serius aku cakap aku bosan dengan perjalanan hidup aku sekarang..aku nak mencari satu perubahan yang aku sendiri tak pasti..adakah ia akan hadir bila aku masih lagi bernyawa atau sebaliknya..hmm..apa yang aku tulis nie buat aku rasa merapu lak..huhu..tah la..apa yang terlintas di hati dan kepala otak aku nie tu la yang akan aku luahkan..aku memerlukan seseorang yang memahami diri aku..banyak perkara buruk yang aku dah lakukan..kadang-kadang aku nak jugak merasa kebahagiaan..kegembiraan yang kekal sampai bila-bila..

Perubahan yang aku inginkan?? banyak perkara..tapi aku harap sedikit demi sedikit..nak berubah mestilah ke arah positif kan..tak kan nak ke negatif lagi..apa yang selalu bermain di fikiran aku nie memang menjadi tanda tanya..tapi aku harap satu yang baik akan terjadi dalam hidup aku nanti..aku mengharapkan ketenangan yang kekal..fikiran aku tak kan serabut lagi..yela..kadang-kadang selalu ja bermain dalam fikiran aku nie sampai satu ketika aku akan rasa buntu nak buat apa-apa kerja apatah lagi sesuatu keputusan..hmm..:( aku selalu fikir dunia nie dah tak lama lagi dah..tah la..

So apa yang aku harapkan sekarang niat aku tu akan tercapai..aku dah rasa lemah dengan laluan hidup aku sekarang..banyak perkara yang aku rasa aku tersilap langkah..aku masih lagi dalam dilema..mencari satu perkara yang aku sendiri tak tahu..aku keliru dengan hidup aku sekarang..pelik betul aku nieh! ishh3..tah la..kalau ada yang terbaca entri aku kali nie mesti pening..pelik..binggung..bosan..confuse..memikir apa la yang aku tulis nieh..haha..tak pa lah..yang faham..faham ja..yang tak faham tak pa lah..huhu..

Sekarang mungkin orang akan cakap aku hanya mampu menulis dan bercakap (cakap-cakap kosong la kiranya) tapi aku harap ia akan betul-betul berlaku dalam hidup aku sedikit demi sedikit..insyaallah..ok lah see u for the next entry..ok bye..Assalammualaikum~

p/s : nak berubah hati kena kuat..mental kena kuat..banyak dugaan yang kita akan dapat..ejekkan daripada kawan-
        kawan..mampukah kita bertahan selepas kita dah berubah?? itu Tuhan saja yang tahu..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Thursday, 10 May 2012

Hari Bermakna Buat Aku

Views
aku bersyukur..:)
Hari bermakna? yup hari aku dilahirkan di muka bumi nie..10 Mei 1991 merupakan 
tarikh aku mula melihat dunia..so sekarang genap la umur aku 21 tahun..muda lagi kan..hehehe..emm..first aku nak berterima kepada mak aku sebab selamat melahirkan aku dan menjaga aku sampai aku besar sekarang..terima kasih mak..tak lupa juga ayah aku..bagi aku nie hari-hari biasa ja..sebab aku jarang nak celebrate birthday nieh..huhu..walaupun
hari lahir aku kali nie hadir dalam saat aku dalam masalah tapi aku tak kisah sangat lah..semuanya takdir tuhan..selain tu, aku nak ucapkan terima kasih sangat-sangat kepada sapa-sapa yang kenal aku ataupun tak kenal sekali pun sebab sudi wish birthday untuk aku hari nie..especially sahabat-sahabat dan kawan-kawan rapat aku..dan jugak rakan-rakan Facebook aku..huhu..(hilang sikit rasa borink aku)

Aku sebenarnya tak mengharap sangat hadiah-hadiah (tapi kalau nak bagi ok jugak..hehehe! :D) bagi aku cukup la korang semua ingat birthday aku nieh..so hari nie hari yang mampu buat aku tersenyum sementara..aku harap hidup aku akan terus berjaya dan gembira sampai bila-bila..insyaallah..aku juga bersyukur kepada Allah sebab masih lagi memberi aku nafas dan nyawa untuk aku terus hidup dalam muka bumi nie..emm..so aku rasa itu saja serba ringkas entri aku untuk kali nie..sekali lagi aku ucapkan terima kasih kepada semua..Assalammualaikum! :)

p/s : yang tengah baca tu hulur-hulur la sikit hadiah..hehehe..(lawak ja..:D)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Saturday, 21 April 2012

Kerinduan + Kerunsingan

Views

Emm..lambat rasanya aku nak dapat balik kampung halaman aku lagi..kampung kat mana?? kat mana lagi kalau bukan Kedah kan..rindu rasanya..nak harapkan cuti nampaknya lambat lagi..tapi mungkin bulan depan aku rasa nak balik ja..walaupun baru sebulan aku stay kat KL nieh sebab hari tu aku dah balik dah Kedah..tapi rasanya macam setahun pulak..huhu..aku nak balik pun sebab aku ada berapa sebab dan tujuan yang aku tak pasti lagi..dah lama aku pendam..tapi entah la..hmmm..:( lagipun bila boleh balik nie hati aku tenang sikit..tak la berserabut sangat..so bila aku dah balik nanti aku kena settle kan la..tak larat simpan lama-lama dah..kalau tak, sampai bila tak settle2..bertambah rungsing la fikiran aku nieh..dan selain tu, ada juga sebab-sebab tertentu..opps mana boleh bagi tahu kan..hehe..
so Kedah i will come!! wait Jitra!! haha..

'Jitra' tunggu aku balik! huhu.. :)
jom balik Jitra! :D
love Kedah! :)
p/s : walau ke mana saja aku pergi..aku berhijrah..Kedah adalah negeri yang tak kan aku lupakan sampai bila-bila..
        especially Jitra..tu janji aku..insyaallah.. 

!KEDAH DARUL AMAN!


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Sunday, 8 April 2012

Gula Batu Boleh Kurangkan Batuk

Views

Sekarang nie musim memang tak berapa nak menentu..hujan la..panas lagi..mendung.. salji..emmm..salji??? oppss..terlebih sudah..hehe..:D dengan keadaan cuaca yang tak menentu sekarang nie kan macam-macam la  penyakit nak datang walaupun kita tak jemput macam buat kad kenduri khawin tu..hmm..untuk berapa hari yang lepas aku tak berapa nak sihat sangat..mula-mula tu deman pastu sekarang batuk pulak..batuk bukan kejap ja dekat 2 minggu aku asyik..ehhemmm!! ehemmm2!! (seksa oiii) wuuu..memang terseksa..tiap-tiap malam asyik dok uhhukk2! ehemmm2! uhuukk! ja..

                                           ♪ Kisah Anak Diberi Ubat Cabut Lari..
                                       ♪ Ubat Batuk Cap Ibu Dan Anak Ibu Beri..
                                           ♪ Anak Minum Ubat BatukYang Diberi..

Hahahaha~! (layan jugak lagu nie kan) :D

Tapi nie bukan la aku nak cita pasal aku minum ubat batuk cap ibu dan anak..walaupun aku rasa ok lagi minum ubat batuk tu kan..tapi nie aku nak cerita mengenai "Gula Batu"..aku baru ja tahu mengenai kelebihan gula batu nieh..ada khasiat disebalik gula batu nie rupanya.. huhu..mula-mula aku fikir macam nie...makan gulaa?? kencing manis nanti macam mana!??

nie la rupa "Gula Batu"
Gula Batu nie disyorkan oleh ayah aku sebenarnya..aku sendiri pun tak tahu gula batu nie boleh kurangkan batuk..yela mungkin dia selalu terdengar aku batuk malam-malam kot..(prihatin ayah aku nieh..sapa tak sayang anak kan..hehe) esok tu ayah aku pergi beli..malam tu jugak aku try la minum air gula batu tu..gula batu tu kita kena rendamkan dalam air suam..lepas dah cair tu baru kita minum..aku cuba 1 gelas kecil ja 1 hari..tak nak la banyak-banyak..dah la manis..huhu..

So boleh dikatakan lepas berapa hari tu aku rasa batuk aku agak berkurang jugak la..tak la hilang sepenuhnya tapi kira ok la sebab ada perubahan kan..lagipun aku nie tak la berapa suka sangat minum ubat batuk sebenarnya..(tak sedap!) so aku rasa lepas nie kalau batuk lagi aku just minum air gula batu nie ja la..kalau nak cepat hilang kena la selalu amalkan..tapi jangan tiap-tiap masa pulak minum air gula tu yaa..tak muak ke?? kena kencing manis..masin, tawar ke..baru tahu..haha..ok lah semua..jumpa lagi untuk entry akan datang..ok bye..Assalammualaikum..:)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Sunday, 25 March 2012

Cerita Bola : Ke Stadium Lagi

Views

Fuhh..untuk bulan nie ja nampaknya aku dah 3 kali pergi stadium..(habis duit aku!hehe) tak sangka lak tahun nie aku rajin pulak pergi stadium..dulu jangan kata 3 kali, paling banyak pun sekali ja..selalunya aku lebih suka tengok kat tv ja..kalau lawan dengan team biasa-biasa pun jarang pergi..sekarang no no no..lawan la dengan apa pun..kalau aku cuti memang aku akan pergi stadium..serius best dengan suasana dalam stadium yang ramai orang..(kalau lengang, sunyi tak berapa ada orang korang nak pergi ke?) aku rasa tengok live kat tv dengan live dekat stadium ada perbezaan dan keseronokkannya tersendiri..(perhh ayatttt...haha!) kena la dengan aku yang suka seronok-seronok nieh! setakat habis RM10 tu sebenarnya aku tak kesah sangat..janji sokong tetap sokong..

Kedah vs T-Team (24/3/2012)
sumber : hijaukuning.com
Ok untuk kali nie aku pergi tengok game Kedah lawan T-Team..T-Team nie merupakan pasukan kedua dari Terengganu..kira adik kepada Terengganu lah..huhu..game semalam tu adalah game Piala FA, Peringkat Suku Akhir Pertama..perlawanan berkesudahan 0-0..(agak kecewa sebab tak dapat bersorak gol..huhu) (♪ segala kata cacian..yang telah engkau berikan..membuat ku rasa..kosong..kosong ♪) hahaha! ehh..menyanyi pulak aku nie..macam kena ja dengan lagu tuh..haha..tapi apa-apa permainan Kedah semalam tak la mengecewakan sangat..cuma tak da luck ja nak gol..semua buntu..banyak peluang terhasil tapi masih lagi gagal menghasilkan gol..tapi apa yang paling mengecewakan aku adalahhh..ha yg pergi stadium semalam mesti tahu kan..PENGADIL!! booo pengadil! serius mutu pengadilan kat Malaysia nie masih lagi lemah..membuatkan aku sebagai penonton nie tak henti-henti nak kutuk pengadil ja..haha..yela kebanyakan keputusan tak tepat..kalau liga-liga luar negara nie siap sedia la FRU nak kawal penonton kalau pengadil macam tu..huhu..

sumber : hijaukuning.com
Tapi apa yang selalu membanggakan aku adalah penyokong..penyokong masih lagi membanjiri stadium walaupun ada live kat tv sebenarnya..tak la seramai sebelum nie tapi still boleh dibanggakan..aku mula-mula pun fikir 2,3 kali gak nak tengok kat tv atau stadium..last-last majoriti member aku nak tengok kat stadium..sebab lagi puas tengok depan mata..so kami pun pergi la stadium tapi bertiga ja la kali nie..(with Pyan & Taisir) ramai member tengok kat rumah ja..(kami ja masih setia ke stadium kan..hehe) apa-apa pun penyokong-penyokong Kedah sudah pun mula kembali ke stadium..tak lagi macam tahun sebelum nie..walaupun lawan team biasa tapi penyokong tetap pergi stadium..menang kalah belakang cerita..harap-harap teruskan macam nie..baru best..

penonton yang hadir ke Stadium Darulaman..
(bahagian astaka memang selalu ramai..huhu)
sumber : PSHK
Untuk kali nie aku tak dapat tangkap gambar sendiri suasana dekat stadium sebab handphone aku rosak pulak..problem betul! time-time nie la dia buat hal..(nak kena jual la tuh..hehe) tapi tak pa lah still ada sumber-sumber yang aku boleh dapatkan gambar..(mintak share ya tuan punya gambar) dan untuk kali nie aku agak lambat sikit update..selalu balik stadium terus ja update..disebabkan penat sangat malam tadi, baru hari nie aku berkesempatan nak update..so setakat nie ja lah..penat pulak aku hari nie..esok dah nak balik KL dah..nak kemas barang pulak..malasnyaa akuuu! ok lah semua..Assalammualaikum!

p/s : laluan Kedah untuk ke Peringkat Separuh Akhir agak sukar sebab lepas nie mereka akan berkunjung ke tempat  
        lawan di Terengganu pulak untuk perlawanan Suku Akhir ke 2..harap Kedah berjaya menewaskan T-Team.. 

Pulun Kedah Pulun!   
                                                                                   

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Friday, 16 March 2012

Earning Pertama Aku Dari ChurpChurp!

Views
Halloohaii..apa khabar? lama rasanya aku tak update blog kan..(ciss baru nak dekat seminggu!) hari nie aku agak epy sikit la..tak la epy banyak sangat..sikit ja, kalau dapat banyak, baru epy banyak sikit..kehkehkeh..(gelak jahat) tapi ok la tu..syukur alhamdulillah atas hasil usaha aku iklan and promote kan benda nie dapat jugak earning pertama aku dari ChurpChurp..tadi aku bukak ja ChurpChurp, check ja dekat reward, terus buat aku tersenyum..yesss! syiling pertama aku sudah masuk..hooorayyyy..kebabooommmm!! (paham-paham ja la maksud syiling tu kan! hehehe)

(amboih baru naik sikit dah suka! orang dah banyak dah dapat tak bising pun!)

 ada aku kesah kerrrr??? hahaha..(lawak ja, just nak berkongsi) :)

Sebenarnya earning aku dah start bergerak dari semalam lagi..dan hari nie nampaknya semakin bertambah..tak la banyak sangat..still sikit lagi..yela kan aku baru ja join benda nie..baru naik berapa posen semalam..ha berapa posen???caitttt!! HEHEHE..walaupun just sikit..sangat sikit..terlalu sikit..sikit sangat..banyak la sikit..haaa apa lagi eh?? apa-apa ja lah..hehe..benda nie buat aku bertambah semangat untuk terus promote benda nie lagi..(alang-alang tak da buat apa-apa kan) sikit-sikit lama-lama jadi bukuit! ehh2..bukit..hehe..harap-harap macam tu la kan..

Aku nie sebenarnya bukan suka sangat promote-promote nie..aku tak berapa nak reti sangat..tapi apa-apa pun aku cuba jugak..so nie la hasilnya..tak sia-sia kan..sebab 
"di mana ada kemahuan di situ ada jalan" pada mulanya aku tak berapa yakin, malu and rasa malas nak fikir sangat pasal benda nie..macam lambat jaa..(bila la nak cukup seratus camnieh! cehh tak sabar punya Tem Mustafa! haha) aku tengok orang lain dapat perhhh banyaknyaaa..jelez lak aku! huhu..bila aku dah berjaya dapatkan earning pertama aku nie baru la aku bertambah yakin dan berani sikit nak promote..yang nak klik tu klik la..tak nak tak pa..tak ada paksaan..:)

So bagi korang yang tak join lagi tu try la join..tak menyesal pun dan tak payah keluarkan duit pun..cuma daftar, and then promote or share kat orang..FB ke Twitter ke..mana-mana ja la..kesabaran tu mesti mau ada..kalau nak info lebih detail kena sign up dulu..dan kalau korang rasa nak join boleh tekan link or gambar kat bawah nie ok..pastu sign up..ok bye..Assalammualaikum..:) (Terima Kasih ChurpChurp!)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Monday, 12 March 2012

'Kucing' Haiwan Paling Aku Suka

Views

Emm..hari nie tiba-tiba aku rasa nak menulis pulak..dah borink sampai tak da tahap lagi dah..tak tahu nak buat apa dah..ha so aku ingat nak berkongsi sikit lah cerita pasal kucing dan sambil-sambil tu boleh cerita pasal kucing aku jugak..hehe..

(cita pasal kucing?? tak da cita lain dah ke?)

tak da! nak baca ke tak?? kalau tak nak get loose! put looseee!
(hahaha..gurau ja) :D

Ok korang suka kucing? aku tahu ada yang suka dan ada yang takut dengan kucing kan..betul tak?? jangan takut, kucing tak makan orang macam rimau..dia makan ikan ja..so ikan yang patut takut bukan kita..hehehe..kucing bagi aku adalah haiwan paling menarik, paling disukai dan paling comel pernah aku tengok..ada bulu lembut..bulu kembang..gebu lagi..memang terbaikklah! kucing nie ada macam-macam jenis..kucing biasa (macam kat rumah kita tu), kucing siam (muka dia hitam and panjang-panjang), kucing parsi (kuat makan, muka macam garfield..hehe) dan macam-macam lagi lah..semuanya comel-comel kan..

Emm..rimau pun macam comel jugak kan..huhuhu..(gila ke pa rimau!) :P

Kebanyakan orang suka bela kucing..(kalau suka bela rimau lain jadinya! hehe) yela kucing bagi aku bukan la susah sangat nak jaga..kalau biar kat keluar pun dia tahu nak balik rumah..lagi tak perlu kita nak kurung dia hari-hari..kesian pulak kalau asyik kurung ja kan..hidup tak bebas..tak baik tu..tapi tu kalau kucing biasa la..macam kucing aku nie pernah tak balik rumah 2, 3 hari..tah ke mana la dia pergi..last-last balik rumah jugak..lapar la tu..dok miaww..miawww ja..aku kalau dengan kucing memang cukup seronok..hilang jugak borink aku kalau ada kucing nie..kadang-kadang bila kita tengok gelagat kucing nie memang terhibur..dengan manjanya..ditambah pulak dengan kecomelan yang ada pada kucing tu..time tengah tension pun boleh jadi tersenyum..:)

adess..letihnyaa..baring kejap lah..hehe..
Kat rumah aku nie ada 2 ekor ja kucing..yang sekor dah tua..nama dia "Wahed" kalau nak main memang tak lah..muka malas, makan tidur ja..hehe..ha yang lagi sekor nie aktif la sikit..nama dia "Cici"..tapi sekarang dah jarang balik rumah..mana pergi tah..mesti pergi menggatal dengan kucing betina belakang rumah aku tu..haha! kucing aku nie dua-dua jantan..masih single lagi..(ada mana-mana kucing betina berkenan tak? hehehe) kucing aku yang "Cici" nie aku rasa lain sikit dari kucing biasa, sebab bila dia duduk kaki dia akan terjulur keluar..macam arnab pulak..lain dari yang lain kan..cuba korang tengok gambar kat bawah..

"Cici" (pelik kan kaki dia..lenguh kaki kot..haha)
"Wahed" (nie semua kerja aku la nie..cantik tak? haha)
Ha sekarang cerita pasal makan dia pulak..selalunya kita bagi makan kucing nie whiskas kan..(makanan kucing) ataupun nasi dengan ikan..tu kalau makanan harian kucing..tapi kucing nie sebenarnya suka jugak makan sejenis akar pokok..pokok tu kalau tak silap aku namanya "Pokok Kucing Galak"..kalau korang pernah tengok..bila kita cabut dan bagi dekat kucing, mesti dia makan..kadang-kadang tu nampak macam tak makan 10 tahun..galak semacam ja..sedap sangat kot..hehe..pokok tu apa yang aku tahu boleh bagi tenaga untuk kucing..lebih kurang macam ubat la kot..kucing akan makan pada bahagian akar pokok..(ingat kita manusia ja ada akar Tongkat Ali..kucing pun ada laa..hehehe) 

ha nie la "Pokok Kucing Galak"
nie bahagian akar yang kucing suka makan..  
So bagi aku dalam banyak-banyak haiwan yang ada dalam dunia nie aku paling suka kucing..banyak yang menarik tentang kucing nie..tapi tak kisah la korang suka bela apa-apa jenis haiwan sekali pun..burung ke, hamster ke, sugar glider ke..yang penting kita pandai jaga..bagi dia makan..dan mengasihi haiwan peliharaan kita tu..tak semestinya sayang sesama manusia ja..haiwan pun adalah makhluk Tuhan yang perlu kita sayang jugak..so sampai di sini saja untuk kali nie..jumpa lagi..Assalammualaikum..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Saturday, 10 March 2012

Cerita Bola : Kedah Menang Lagi! Terbaikkk!

Views

Gembira..happy..seronok..puas hati..tu semua perasaan yang aku rasa hari nie..sebab apa?? sebab Kedah menang lagi! haha..hari nie aku pergi lagi stadium..alang-alang tengah cuti nie best jugak pergi stadium selalu..game Kedah punya pasal! kali nie Kedah bertemu Perlis untuk saingan Piala FA 2012 Pusingan Kedua, Peringkat Kalah Mati..perlawanan nie boleh dianggap derby..lawan adik beradik la katakan..siapa tak nak tengok kan..buktinya stadium memang full tadi..perlawanan derby selalunya menjadi perlawanan tumpuan oleh penyokong Kenari..yang membuatkan aku rasa nak pergi nie sebab penonton mesti ramai..baru best nak tengok..lepas tu game mesti rancak..so lepas ja sampai rumah tadi,
aku sangat-sangat berpuas hati dengan keputusan malam nie, dengan prestasi Kedah yang semakin meningkat sekarang kan..

Full Time : Kedah 3 Perlis 2
sumber : FB PSHK (Penyokong Setia Hijau Kuning)
Emm..sepanjang perjalanan aku nak ke stadium..kereta, motor, memang banyak..berpusu-pusu orang nak ke stadium..aku rasa lagi ramai dari game Kedah lawan Selangor hari tu..petang tadi hujan agak lebat jugak la..aku ingat mungkin hujan sampai ke malam..tengok dengan keadaan cuaca sekarang asyik hujan ja rasa macam tak jadi ja nak pergi ja..yela hujan-hujan nie tak best sangat kalau nak tengok bola..basah satu hal..sejuk satu hal..(banyak songeh lak aku nieh! hehe) so aku tak beli la tiket awal-awal..takut rugi pulak beli tapi tak pergi pun..selang berapa jam lepas tu, tengok-tengok dah berhenti..alamak! rugi pulak kalau tak pergi..aku dengan member-member aku apa lagi..lebih kurang pukul 8 lebih macam tu, kami pun bertolak terus dari Jitra ke Stadium Darulaman dekat Alor Setar tanpa sebarang tiket..aku bersama 4 orang member aku (Pyan, Is, Pdaus & Anuar)

Jitra to Alor Setar
Time sampai stadium tadi, awal-awal lagi dah nampak kereta bukan main banyak lagi..jem tu sudah semestinya..satu hal pulak nak cari tempat parking..lepas dah jumpa tempat nak parking kereta, kami pun cepat-cepat la pergi beli tiket..memang dalam hati aku dah terfikir takut tiket habis..(tiket RM10) tengok-tengok, hmmm! memang habis! mana taknya orang beratur beli tiket panjang macam ular..satu stadium aku pusing lepas tu..kelam kabut jugak la time tu, yela game pun dah start dah..aku pun sebenarnya tak jangka tiket boleh habis..selalunya ada lagi..(tiket untuk tempat terbuka) so kami terpaksa la beli tiket mahal sikit..lebih RM2 ja pun..hehe..(nasib ada lagi..kalau tak menangis tak berlagu la..huhu) dah masuk stadium..perhhh..berapa ramai orang jangan cakap la..dah macam semut hurung gula aku tengok..haha..lagi ramai dari game sebelum nie..aku rasa mungkin lebih 20 ribu orang kot penonton..fuhh memang terbaikklah..terharu jugak aku tengok penonton ramai macam nie..rasa macam dah kembali ke zaman kegemilangan Kedah dulu ja..

memang ramai sampai aku pun kena berdiri ja tengok..tak da tempat duduk..
Punya tak sabar nak tengok bola, dengan memikir game dah start lama dah..sedih jugak lah sebab sebelum nak masuk stadium tu terpaksa tunggu beratur punya panjang nak beli tiket..dan Kedah dah pun menjaringkan gol pertama..time tu aku still kat luar lagi..cuma dengar sorakkan dari dalam stadium ja..rasa macam nak ja aku panjat stadium nie..hahaha..sedih tak dapat nak tengok gol pertama..kira aku lewat hampir 30 minit jugak la..bila dah dapat tiket, first aku masuk tadi kedudukan dah pun terikat 1-1..dan tiba-tiba Kedah berjaya menjaringkan gol ke 2 untuk mendahului Perlis dengan 2-1..sempat jugak aku sorak..hehe..tapi gol aku nampak samar-samar ja sebab agak terlindung, ramai yang berdiri kat situ..last disebabkan tak berapa nampak, aku pun pergi naik atas sekali..ha ambik kau! jelas baq hang! haha..cuma gol ke 3 Kedah ja aku dapat tengok secara live..ok la tu kan..first half, game Kedah agak menarik, banyak attack dan banyak peluang terhasil..cuma second half agak down sikit permainan Kedah..tapi tetap ada beberapa percubaan yang hampir menghasilkan gol..

nie antara aksi Kedah tadi..(second half)
(rangkuman gol) sumber : HKCtv Gol-gol Kedah dijaringkan oleh penjaring terbanyak Kedah setakat nie iaitu Khyril Muhymeen (2 gol minit ke 9 dan 37) dan Amar Rohidan (1 gol minit ke 29) aku rasa Kedah boleh menang besar kalau peluang-peluang yang terhasil dapat disempurnakan oleh pemain-pemain Kedah..banyak gerakan menarik tercipta, tapi still gagal untuk menambah gol..kalau menang besar, mesti bertambah gegak gempita la SDA (Stadium Darulaman) dengan sorakan penonton..silap-silap roboh jugak stadium tuh..hehe..untuk penyokong Kedah kali nie 'hampa semua memang tebaikkklah!..harap-harap terus ramai macam nie..baru semangat sikit aku nak pergi stadium lagi lepas nie..untuk keseluruhan game, aku tengok Kedah bermain dengan baik..cuma agak down sikit masa second half..apa-apa pun tamat 90 minit, Kedah berjaya mencatat kemenangan 3-2 untuk layak ke peringkat suku akhir, dan akan bertemu dengan T-Team..tahniah Kedah..Pulun Kedah Pulun! insyaallah boleh masuk final..
aku dan member-member aku di SDA..
So aku rasa sampai sini saja entri aku untuk kali nie..cerita bola memang aku tak pernah bosan..hehehe..Kedah Tetap Di Hati! ok bye..Assalammualaikum..:) Pulun Kedah Pulun!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Saturday, 3 March 2012

Cerita Bola : Pulun Kedah Pulun!

Views

Ok untuk kali aku nak cerita pasal bola pulak..hehe..fuhh..best gila aku hari nie..mana taknya dapat pergi stadium tengok team favourite aku main pulak..menang lagi tu..terbaikkklah Kedah! Pulun Kedah Pulun! hehe..nie aku pun baru ja balik dari Stadium Darulaman kat Alor Setar..serius mula datang tadi berpuluh-puluh ratus kereta parking tepi jalan..jem memang confirm la kan..tak kira orang lagi..nampaknya penyokong-penyokong Kedah dah mula kembali ke stadium..yela kan prestasi Kedah pun dah semakin meningkat sekarang..permainan dorang pun dah bagus sikit..best aku tengok..aku pergi stadium tadi dengan dua orang member baik aku, Pyan dan Taisir..(selalu main futsal sekali) dengan berbekalkan tiket berharga RM10 nie aku pun masuk la stadium..masuk-masuk ja dalam stadium tadi, perhh memang ramai gila orang..berapa ribu tu aku tak pasti lah..tapi aku anggarkan lebih kurang 20 ribu orang jugak lah..ramai kan..huhu..dah lama aku tak tengok stadium penuh macam nieh..

Kedah vs Selangor (Liga Super Malaysia 2012)
ramai kan..memang terbaiklah penyokong Kedah!
Cerita punya cerita lupa pulak nak cerita keputusan tadi..Full Time! Kedah menang 1-0 menewaskan Selangor.. hasil sepakan pelnati pemain import Kedah iaitu Safi Abdelfatah..tenang ja dia sepak..sebelum tu Kedah ada memperolehi satu pelnati tapi gagal disempurnakan oleh Badrol Bahktiar..time pelnati tak masuk tu serius kecewa gila aku! siap maki hamun lagi! hahaha..yela aku dah siap berdiri tunggu nak sorak gol ja..tapi malangnya bola kena tiang pulak! adess..tapi lepas tu nasib baik la dapat lagi satu pelnati..dan gol! terubat sikit kecewa aku..dapat jugak aku bersorak gol..sakan jugak tadi aku dengan member-member aku..hehe..dan siap ada ombak lagi dalam stadium lepas Kedah score gol..penyokong Kedah memang the best! haha..ha kalau kalau korang nak tengok gol,
boleh tengok video kat bawah nie..

gol pelnati dijaringkan oleh Safi Abdelfatah minit ke 83 sumber : sokernet.com
kalau korang nampak board kat atas tu, nie time Kedah dah leading 1-0
time nie Kedah tengah dok attack Selangor..huhu..
Aku tengok midfielder Kedah kali nie, Safi Abdelfatah serius main memang terbaik gila..first time aku tengok dia main kat stadium tadi memang aku agak teruja..sempoi betul dia control bola..dengan gerakkan badannya..skill geleceknya..hantaran dia banyak membantu cuma tiada penyudah yang berkesan dari bahagian serangan..ramai orang cakap dia macam ala-ala Zinedine Zidane..(ada la sikit-sikit kan) kalau korang sendiri tengok mesti korang boleh nilai sendiri..
nie la pemain yang aku maksudkan "Safi Abdelfatah"
sumber : hijaukuning.com
So aku rasa epy sangat dengan kemenangan Kedah tadi..lama tak bersorak..hilang jugak tension aku..tak sia-sia habis RM10 beli tiket, pergi stadium untuk sokong team favourite aku..habis ja game aku terus balik rumah dengan satu senyuman..hehe..:) walaupun cuma menang 1-0, gol pelnati ja pun tapi aku tetap bangga..yela yang penting menang! bukan selalu aku dapat pergi stadium..so menang pulak dengan Selangor, memang aku puas gila la! haha.. bukan dengan team biasa-biasa kan..melihat pada prestasi Kedah tadi memang agak baik..ada perubahan dari segi permainan..(amboih dah macam coach pulak aku nieh..hehe) aku harap lepas nie Kedah akan meneruskan rentak kemenangan..harap konsisten lah..aku yakin Kedah akan bangkit semula..GO GO Kedah! Pulun Kedah Pulun! Kenari Terbang Tinggi!
terbaikkkk..hehe..
sumber : hijaukuning.com
Ok lah aku rasa nie saja yang dapat aku kongsikan kepada korang semua hari nie..biasa la peminat bola sepak no 1 la kata kan..cerita bab bola aku memang tak pernah borink..tapi masuk ja bab study..haa..yaa saya?? eh ada orang panggil aku lak..hahaha..haaa paham-paham ja la kan..hehe..so jumpa lagi..Assalammualaikum..:) Pulun Kedah Pulun!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Saturday, 25 February 2012

Laman Sosial Baru??

Views

Wow..hari nie aku ingat just nak update blog aku ja, search punya search apa yang patut, tiba-tiba aku terjumpa satu laman sosial nie..aku ingat fake atau ada la individu tertentu just nak main-main ja kan..tapi rupa-rupanya aku silap sebab memang betul wujud satu laman sosial yang baru..nama laman sosial baru tu adalah FOSTBOOK! tadaaa!! haha..kalau korang tengok memang iras-iras Facebook kan..hampir 90% sama..kembar siam kot! haha..macam 'front page' pun sama ja..tapi bila korang dah sign up, dekat 'home' ada la sedikit perbezaan tapi tak banyak la..emm, aku rasa ramai yang dah tahu tentang laman baru nie..so bagi yang tak tahu lagi tu korang try la sign up..dan boleh tengok sendiri fungsi laman sosial baru nie..tapi apa-apa pun aku rasa still tak boleh lawan Facebook lagi..(yela nama pun baru lagi kan) nama laman sosial nie pun cam pelik ja aku dengar..tu bagi aku la.. hehe..dan apa yang aku perasaan cara kita nak 'browse members' pun kalau korang ingat lagi macam kat Myspace dulu..cuba tengok gambar bawah nie..ada sama sikit tak?? 

laman sosial baru 'Fostbook.com'

ada sedikit persamaan kan dengan Myspace yang dulu..(bagi yang dah sign up Fostbook)

So nie sedikit info yang aku dapat mengenai Fostbook.com nie..
Fostbook membantu anda berhubung dan berkongsi dengan orang dalam kehidupan anda..membuat kawan online dan mencari kawan online..chat live dengan rakan-rakan dan bertemu rakyat baru dan juga video foto saham..

Kalau korang rasa nak join..just try la..mungkin ada yang dah bosan dengan Facebook, Twitter, Tagged atau apa-apa saja la kan boleh lah sign up Fostbook pulak..ramai dah aku tengok yang join..bagi korang best tak best tu aku tak tahu la..so komen aku mengenai laman baru nie, aku rasa boleh tahan la..tapi agak 'kureng' sikit..tak banyak sangat perbezaan dengan Facebook tapi tetap ada kelainan, apa kelainan tu korang join korang akan tahu..tapi aku agak geram sikit la..kelajuan laman sosial nie agak slow sikit..(line internet aku ok ja..FB laju ja) emm..mungkin sebab baru lagi kot dan dalam usaha menaik taraf..mungkin? so siapa-siapa yang nak try join boleh la tekan gambar "fostbook" kat bawah nie..ok bye.. Assalammualaikum..



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Friday, 24 February 2012

Apa Bakat Saya?

Views

Hari nie aku rasa aku nak berkongsi topik mengenai bakat..korang tahu apa tu bakat? mesti ramai yang dah tahu kan..so aku just nak berkongsi cerita aku, pendapat aku dan apa yang aku sendiri tahu tentang bakat..selalunya lain orang, lain la pendapatnya kan..so apa yang aku tahu, bakat adalah satu perkara yang boleh dikategorikan sebagai kelebihan, kebolehan atau kemampuan seseorang..bakat pun boleh merangkumi pelbagai bidang..macam bakat menulis, mengukir, melukis, menyanyi, melawak atau apa-apa saja lah..banyak lagi..bakat juga boleh dilihat dari sejak kecil tak semestinya dah besar baru nak nampak kan..kadang-kadang bila kita cepat belajar sesuatu perkara pun boleh dikira sebagai peringkat permulaan mengenai bakat yang kita ada kepada sesuatu bidang..dan aku rasa minat pun penting..tak ada minat macam mana nak ada bakat kan? ya tak?? ok tu serba sedikit info ringkas
yang aku tahu la..sebab tak banyak sangat yang aku tahu..


Korang tahu apa kelebihan atau bakat korang? aku rasa ada yang tahu dan ada yang masih tercari-cari apa kelebihan korang kan..dan aku sendiri pun masih tercari-cari apa kelebihan atau bakat sebenar yang ada pada diri aku..kalau setakat main bola atau futsal tu aku rasa tu satu perkara yang biasa ja kan..sebab aku bukanlah sebagus pemain profesional..amatur pun belum tentu lagi..setakat main taman tu boleh la..haha..(tapi tu pun lebih kurang bakat jugak kan) aku pernah terfikir apa la kelebihan yang ada pada diri aku kan..dalam diri aku selalu timbul perasaan ingin mencuba, tapi tak semua la yang aku cuba..ada yang jadi angan-angan ja..huhu..teringin jugak aku nak belajar main gitar..dulu aku pernah belajar tapi tak lama la sebab jarang ada masa..gitar pun aku tak ada..nak beli duit pun tak ada..(macam-macam alasan pulak aku nie kan) tapi semua tu bergantung kepada kemahuan kita ja..sebab ada perpatah mengatakan.."di mana ada kemahuan di situ ada jalan" amboihh berperibahasa pulak aku nie kan..hehe..aku kalau boleh nak jugak belajar menari..macam best ja aku tengok..(apa? menari??ohh mungkin tak kot..haha) tapi mana la tahu kan bakat aku ada salah satu perkara yang aku buat..apa-apa pun wait and see..jengg²!

melukis?? ada la minat sikit-sikit..huhu..
Selalunya bakat boleh hadir melalui minat..minat kita pada sesuatu perkara..tapi jangan minat nak tackle awek ja pulak..hehehe..semua tu boleh kalau kita belajar..tapi apa yang kita belajar mestilah ke arah kebaikan..bila kita dah ada bakat kita mesti ada orang yang boleh menilai bakat atau kelebihan kita macam kawan-kawan, family atau siapa-siapa saja yang lebih berpengalaman..so kita akan dapat respon atau komen daripada mereka..positif atau negatif tu belakang cerita, janji ada usaha..baru la kita boleh improve kan kebolehan kita atau bakat yang kita ada kan..selain tu, aku rasa bakat atau kebolehan selalunya akan hadir secara kebetulan tanpa kita sedari..pada awalnya kita mungkin tak pernah tahu pun kita berkebolehan dalam sesuatu perkara, tapi disedari oleh orang sekeliling kita bila kita melakukan sesuatu perkara tu..ya tak? contohnya..

Farah : Sarah jom kita pergi karoake? kita tak pernah pergi sama-sama kan?
Sarah : Emm..boleh jugak..saya pun tak buat apa-apa nie..huhu..
(Di tempat karoake)
Farah : Wahh sedapnya suara awak..first time dengar awak menyanyi..
            macam suara Siti Nurhaliza pulak saya dengar..hehe..
Sarah : Eh yake? mana ada la..pandai ja awak nie..biasa-biasa ja la..
            hehe..(malu)
Farah : Tak sangka kan awak nie pandai menyanyi rupanya..huhu..

(dialog di atas adalah rekaan semata-mata)

  Ha tengok..kadang-kadang kita tak sedar pun kita nie pandai menyanyi, ada kebolehan, ada potensi..tapi bila pertama kali kita pergi karoake ke baru kita tahu kita ada suara yang baik dan berbakat dalam menyanyi walaupun kita cuba nak nafikan..(mungkin sebab malu atau tak mahu bangga sangat) selain tu, sekarang pun ramai artis-artis baru (penyanyi terutamanya) muncul..tapi apa yang menarik perhatian aku adalah artis yang lahir daripada laman sosial paling popular sekarang iaitu Youtube..sesetengahnya aku nampak mereka just suka-suka ja tapi sedar tak sedar bakat dorang disedari oleh pihak-pihak tertentu yang nampak bakat kemampuan dan kebolehan mereka untuk berjaya dalam dunia seni hiburan..(contohnya Yuna dan Najwa Latif..dua-dua dah popular sekarang kan) bagi aku Youtube dah menjadi trend zaman sekarang untuk memperkembangkan bakat..kalau kita bercita-cita nak jadi popular macam tu kena la ada usaha, tu yang penting..(cita-cita aku apa eh? hehe) tapi kalau asyik berangan ja tak kemana jugak kan..

Emmm..setiap orang ada kelebihan, ada kekurangan..kalau bab kekurangan memang aku tahu sangat lah apa yang aku kurang..hehe..bagi aku Allah S.W.T. itu Maha Berkuasa dan Maha Mengetahui..ingat tu? bakat dan kelebihan pun adalah kurniaan daripada-Nya..bakat juga adalah anugerah Tuhan yang patut disyukuri oleh kita..jika kita dianugerahi kelebihan, bersyukurlah dengan apa yang kita ada..so apa yang aku tulis di atas nie adalah berdasarkan pendapat aku ja la..tak tahu la pendapat korang macam mana pulak kan..mungkin berbeza-beza pendapat..so kalau ada apa-apa salah dan silap tentang apa yang aku tulis, lari topik ke, lari 100M berganti-ganti ke..hehe..harap dimaafkan la ya..biasa la manusia tak lari dari melakukan kesilapan..emm..so aku rasa ini saja untuk kali nie.. ok Assalammualaikum...:)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Sunday, 19 February 2012

Hargai Orang Yang Tersayang

Views

Dalam hidup kita, Allah akan beri peluang untuk kita berjumpa dengan orang yang
betul-betul kita sayang..tapi semua tu mungkin hanya sekali untuk kita..mungkin sekali.. sekiranya kita leka kita akan kehilangannya..mungkin untuk selama-lamanya..kita tak pernah tahu siapa orangnya..jika kita sendiri tak pernah sedar dan tak pernah mencuba untuk menilai kehadirannya..mungkin setelah segalanya berlalu barulah kita akan mula sedar yang kita tak akan berpeluang lagi memliliki dirinya untuk selama-lamanya..hargailah dia jika kita betul-betul sayang dia dan hargailah kehadirannya dalam hidup kita jika dia betul-betul bermakna buat kita..cintailah dia dengan keikhlasan tapi bukan dengan alasan..kerana dengan alasan tidak akan membawa makna dan kebahagian dalam perhubungan..
Renung-Renungkan Dan Selamat Beramal....:)

sayang menyanyangi kan amalan mulia..
tak kira la siapa sekali pun..keluarga, sahabat, haiwan..
harus saling sayang menyanyangi..:)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)

Saturday, 11 February 2012

1 Permulaan

Views
Ia sudah bermula...
  Assalammualaikum..hello,hai..apa khabar? sebelum aku mulakan cerita aku untuk pertama kalinya, aku akan perkenalkan diri aku dulu secara ringkas..aku Am atau lebih dikenali oleh kawan-kawan aku sebagai Tem..ok aku orang baru dalam dunia blog nie..baru ja nak berjinak-jinak menulis blog..aku tak pernah ada atau buat blog pun sebelum nie..nie adalah blog pertama aku..buruk kan blog aku..huhu..dah lama aku berniat nak cuba buat blog atau jadi blogger, tapi tak ada masa..kadang-kadang tu aku lupa pasal blog nie..lagi pun dah ada blog mesti kena update selalu kan..tahu apa yang nak ditulis..tapi apa-apa pun sekarang aku rasa teringin pulak nak ada blog..mungkin aku dah bosan dengan laman-laman sosial yang lain dan keinginan aku untuk mencuba sesuatu yang baru, so aku pun tukar angin dengan menulis blog pulak sekarang..tak salah kalau mencuba sesuatu yang baru kan?

Aku mula terdetik nak buat blog nie masa aku start saja-saja tulis tentang apa yang aku fikir dalam kepala otak aku nie..tah apa yang aku tulis pun aku tak sedar..ada la 2, 3 note aku tulis..aku just save dalam Notepad ja..pastu aku sembunyi tempat private sikit..(takut orang baca..haha) tulis punya tulis, tiba-tiba aku teringat pulak pasal blog..fikir punya fikir, aku pun ambik keputusan nak buat blog nie..yela bila ada waktu free boleh jugak aku menulis sebab aku nie selalu borink, bosan, bored..emmmm???(bukan sama ja ke?) apa-apa ja lah..hehe..dan lagi satu aku nie suka baca blog-blog orang..sebelum aku ada blog nie, aku banyak baca mana-mana blog yang terlintas dari mata aku nie..pendek kata, BlogWalking la kata kan..so hilang la sikit borink aku nie..

  Mengenai blog aku memang tak tahu sangat macam mana nak mula..masih lagi mentah bab-bab blog nieh..tapi ada jugak la aku rujuk apa-apa info mengenai blog..banyak jugak aku faham cara nak buat blog nie..tak la susah sangat kan, tapi bagi orang pertama buat macam aku nie agak blur la sikit nak faham..tambah-tambah bab nak edit blog..yela aku nie lambat sikit nak faham..hehe..bagi aku menulis kadang-kadang buat aku tenang bila aku rasa sunyi atau tak tahu nak buat apa..benda yang sama ja aku buat hari-hari..borink kan?? so hari nie 11 Feb 2012 adalah hari pertama aku start menulis blog..dan 1 Permulaan bagi aku
untuk menjadi seorang blogger..insyaallah..so kalau ada apa-apa salah dan silap harap
dimaafkan la yaa..peace! :)

p/s : kalau sudi follow la blog aku yang tak seberapa nie..(baru lagi la katakan..huhu) aku akan follow korang balik nanti 
        ok..Assalammualaikum! :)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya ! :)